Elfsborg - Örebro

Jaaaaaaaaa! Ösk tog precis 3 poäng borta mot Elfsborg! Så skönt. Det var en bra match för Ösk:s del och nu har de säkrat en plats i nästa års allsvenska!

Från aftonbladet:

Örebro säkrade kontraktet

Tog säsongens första bortaseger mot mästarna


Örebro tog säsongens första bortseger när det som bäst behövdes. Med 2-0 borta mot mästarna Elfsborg säkrades i praktiken det allsvenska kontraktet.

Örebro var innan matchen allsvenskans sämsta bortalag och ingenting talade för ÖSK borta mot Elfsborg. Utom ett gammalt talesätt då "Motivation slår klass"

- Det kändes som att vi ville mer idag, säger 2-0-skytten Patrik Anttonen.

Lars Larsen gav Örebro ledningen i den 51:a minuten på straff efter att Stefan Rodevåg rivits ner.

I den 73:e minuten lyfte Patrik Anttonen in 2-0, snyggt bakom Abbas Hassan i Elfsborgs-målet.

Örebro ligger i och med segern fem poäng före bottenkonkurrenterna Trelleborg och Brommapojkarna, med en match mer spelad.

- VI får hoppas lite hjälp i helgen så att det är klart inför sista, säger Patrik Anttonen.


Bilskola och sånt

Igår var en bra, men lite hektisk dag. Jag hann gå i skolan, åka hem, se Heroes, åka till stan, ha körlektion, åka hem, äta snabbt, åka till stan (till universitetet), gå på en jättebra föreläsning om klimatförändringar och väder. Han som höll föreläsningen var ingen mindre än svt:s meteorolog Pär Holmgren. Han var superduktig och han kan verkligen sin sak. (Påminn mig om att jag måste se "En obekväm sanning" av Al Gore, senare. Klimatfrågan är jäkligt viktig, och jag vill bli ännu mer påläst!)

Angående Heroes, så såg jag det under tiden mellan skolan och bilskolan. Jag dör! Den serien är för bra för mig. Jag fick nästan en hjärtattack igår, men det hindrar inte mig från att vilja se mer och mer! Säsong två är hur bra som helst! Jag vågar tillochmed säga att den är ännu bättre än säsong ett! Det vill inte säga lite det!

Från Heroes (En tjej som heter Monica sparkar ner en rånare i värsta och bästa american wrestling-style. Rånaren flyr fältet och Monicas chef ser allt:
"Did you just see?!"
"Where'd you learn that?"
"hmm, On tv?"
- Bäst!

2500 meter...

Simmade jag idag. Nu är jag jäkligt trött. Jag och SimOn hade också idrottslektion idag. Det var kul och det gick väl bra tror jag. Vi spelade "Dodge Ball". (Ja, det de går i filmen, "Dodge Ball")

Simningen tog ca 2 timmar, och jag har ca 1 timma träning från resten av veckan, så jag får ligga i med träningen i helgen.
 


Angående att inte hinna se Heroes

Nu har jag Heroes abstinens. Jag hinner inte se det nu, och imorgon ska jag ha körlektion och gå på en föreläsning om väder, så då kanske jag inte hinner se det heller. På torsdag ska jag till systeryster, så då kanske jag inte hinner se det heller. Fan! Jo, jag måste se det. Torsdag kväll blir det nog! Längtar! Hiiiiro! (Är på andra säsongen, avsnitt 4)


image3  <---- Mesa loves

Angående att ta körkort

Det vill jag. Nu! Det känns som om jag har så mycket kvar innan jag har det i handen. Det är dock jäkligt kul att köra ibland, men parkering är väl inte det roligaste.

Jag vill kunna köra vart jag vill och skjutsa vem jag vill. Jag vill kunna visa upp mitt körkort för alla och skryta högt om hur duktig jag är. Jag vill inte vara avundsjuk på de i min ålder som redan tagit körkortet, och jag vill inte känna den press jag känner nu.

Fan, nu ska jag skärpa mig och bli mer fokuserad! Yeees! Körkortet, here I come!

Trött körning

Idag har jag varit i skolan i en evighet och lärt mig en massa kul. Sedan kom jag hem och stack ut och övningskörde. Övade lite backning och parkering som jag har i läxa till imorgon då jag har körlektion. Det gick väl sådär, men övning ger färdighet!

Snart ska jag väl gå och lägga mig. Jag är jäkligt trött. Och jag hann inte se Heroes idag!!! Jäkla skit. Det blir förhoppningsvis imorgon eller på torsdag.

Cya

Angående att dega framför tv:n

Pappa har skaffat några viasat sportkanaler, men de första 2 veckorna får man prova på fler kanaler. Typ 300 någonting. Yes! Och jag har inte direkt mycket i skolan, så det är ju perfekt! Äntligen har man MTV och Animal Planet : ) 

Inget direkt intressant hände idag i skolan. Vädret var allmänt trist, och jag är jättetrött. Så måndag. Imorgon blir det nog the same story. Men på onsdag ska jag ha körlektion. Måste komma igång med det där mer! Jävla skola som tröttar ut mig, så jag inte kan koncentrera mig på körningen!

Chill out.

 


Två veckor och en dag

Så långt är det tills jag sticker till Cypern! Sol och bad here I come! Jag hoppas att vädret är på topp där då och att det snöar i Sverige. Mohahaha.

Jag kom precis hem från den alltid så trista badmintonen, och slösurfar och plågar mig själv genom att skriva här. Om några dagar kommer jag glömma den här dumma bloggen, det är en sak som är säker. Och kanske är det till det bästa.  

Min kropp är mörbultad, imorgon måste jag gå upp 06.15 och jag kommer hem runt 17.00. Najs! Nej, nu får det vara nog.

Mer sol åt folket! Och mer Heroes och Hiro!

image2

Angående att teckna bestick

Jag har fått en bildläxa till nästa vecka. Det hela går ut på att välja tre bestick som man tycker om och sedan teckna av dem. Åh gud. Jag fattar inte varför jag valde bild! Det är så svårt. Mina än så länge tecknade två bestick ser bara platta ut. Jag är nog ungefär lika bra på att teckna som en nio-åring!

Jag sprang imorse också, 5 km på 24.48. Nu har jag kramp i rumpan. Aj!


My fun day

It's sunday, my fun day!  Imorse när jag vaknade trodde jag att det var måndag. Det var hemskt. Efter en kort sekund kom jag dock på att det bara är söndag. Gud, vad skönt. Fast egentligen längtar jag ju till måndag. För då kommer ytterligare ett avsnitt av Heroes säsong 2 ut! Spännande, spännande. (Jag är besatt) 

Igår var mina små kussar här. Det var trevligt, men intensivt. (Jag tänker inte skaffa några ungar på ett bra tag!) Men jag hann dock jogga i 50 minuter igår. Det var skitjobbigt. Men jag måste ju... Det finns två anledningar. 1: Jag har träning och motion som projektarbete i skolan, och måste träna minst 7 timmar i veckan. 2: Måste bränna all kinamat och godis jag ätit. (Jag borde egentligen ha godisstopp... hmm, det kommer aldrig att gå!) 

 För sista dagen i denna vecka är följande aktiviteter inplanerade:
* Cykla till Jonnyboy för att jogga (projektarbete)
* Laga mat
* Skissa av bestick
* Läsa Angela's Ashes
* Spela badminton
* Sova

  


Välkommen jag själv

Ny blogg. Nytt ställe. Nya människor. Känn dig som hemma.

Tack, och det ska jag. Jag är trött och sur, så sömn är högsta prioritet just nu. God natt och sov slött.

Pyjamas! Väldans vad jag är trött...

RSS 2.0