Elfsborg - Örebro

Jaaaaaaaaa! Ösk tog precis 3 poäng borta mot Elfsborg! Så skönt. Det var en bra match för Ösk:s del och nu har de säkrat en plats i nästa års allsvenska!

Från aftonbladet:

Örebro säkrade kontraktet

Tog säsongens första bortaseger mot mästarna

Örebro tog säsongens första bortseger när det som bäst behövdes. Med 2-0 borta mot mästarna Elfsborg säkrades i praktiken det allsvenska kontraktet.

Örebro var innan matchen allsvenskans sämsta bortalag och ingenting talade för ÖSK borta mot Elfsborg. Utom ett gammalt talesätt då "Motivation slår klass"

- Det kändes som att vi ville mer idag, säger 2-0-skytten Patrik Anttonen.

Lars Larsen gav Örebro ledningen i den 51:a minuten på straff efter att Stefan Rodevåg rivits ner.

I den 73:e minuten lyfte Patrik Anttonen in 2-0, snyggt bakom Abbas Hassan i Elfsborgs-målet.

Örebro ligger i och med segern fem poäng före bottenkonkurrenterna Trelleborg och Brommapojkarna, med en match mer spelad.

- VI får hoppas lite hjälp i helgen så att det är klart inför sista, säger Patrik Anttonen.